Vitamine pro 100g
Vitamin C | 32,1 mg |
---|---|
Thiamin | 0,065 mg |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 mg |
Niacin (Vitamin B3) | 0,802 mg |
Vitamin B6 | 0,46 mg |
Pantothensäure (Vitamin B5) | 1,1 mg |
Vitamin B12 | 0 µg |
Retinol | 0 µg |
Vitamin E | 5,04 mg |
Vitamin K | 28,6 µg |
Vitamin D | 0 µg |
Vitamin D | 0 IE |
alpha Carotin | 441 µg |
beta Carotin | 611 µg |
Cholesterin | 0 mg |
Lycopin | 36 µg |
Vitamin A | 1386 IE |
Vitamin A (RAE) | 69 µg |
Cholesterin | 0 mg |
Folsäure | 35 µg |
Mineralien pro 100g
Kalzium | 9 mg |
---|---|
Eisen | 0,97 mg |
Magnesium | 71 mg |
Kalium | 786 mg |
Phosphor | 78 mg |
Natrium | 202 mg |
Zink | 0,37 mg |
Kupfer | 0,198 mg |
Mangan | 0,276 mg |
Selen | 0,4 mg |
Weitere pro 100g
Cholin | 0 mg |
---|---|
Lutein und Zeaxanthin | 16 µg |
Rezepte-Vorschläge zu Snacks Kochbananenchips gesalzen
Augapfel-Snacks
450 g Puderzucker
1 Eiweiß
Pfefferminzextrakt
Schwarze Lakritze
Blaue oder grüne Lebensmittelfarbe
Das Eiweiß leicht schlagen und mit etwas Puderzucker und einigen Tropfen Pfefferminzextrakt verrühren. Verrühren, bis eine feine, trockene Paste entsteht. Die Paste mit den Händen kneten und dabei kleine Mengen Zucker hinzufügen, bis sie vollständig absorbiert ist. Eine kleine Menge für die Iris abtrennen, einige Tropfen blaue oder grüne Lebensmittelfarbe hinzufügen und verrühren. Die weiße Masse zu kleinen, runden Kugeln rollen. Mit dem Finger oben ein Loch in die Kugel drücken und etwas von der farbigen Masse hineingeben. Ein kleines Stück Lakritz abschneiden und als Pupille in die Mitte der farbigen Masse legen. Voilà!
Knusprige Snacks
1 Tasse halbsüße Schokodrops
1 Tasse Butterscotch-Chips
1 Tasse Kartoffelstäbchen
1 Tasse gesalzene Erdnüsse
In einer mikrowellengeeigneten Schüssel (2 Liter) die Chips 2 Minuten lang bei hoher Hitze erhitzen oder bis sie geschmolzen sind, dabei einmal umrühren. Kartoffelstäbchen und Erdnüsse unterrühren. Mit einem Teelöffel auf mit Backpapier ausgelegte Backbleche geben. Etwa 15 Minuten kalt stellen, bis sie fest sind. In luftdichten Behältern aufbewahren.
Ergibt: etwa 3 1/2 Dutzend (1 pro Portion)
HINWEIS: Die Garzeiten in der Mikrowelle können variieren. Die Chips können auch im Wasserbad statt in der Mikrowelle geschmolzen werden.
Barbecue Rancho Snacks
1/4 cup butter or margarine
3 tablespoons barbecue sauce
3/4 teaspoon garlic salt
1/4 teaspoon barbecue spice
4 cups Nabisco Spoon Size Shredded Wheat
Colorful Fried Pasta Snacks with Variations
Makes 3 cups.
2 cups uncooked colored twist pasta
1 quart corn oil (approximately)
1/4 cup granulated or confectioners' sugar
1 tablespoon grated lemon or orange peel
1/8 teaspoon salt
Cook pasta according to package directions. Drain well. Spread in a single layer on wax paper-lined cookie sheet and dry for 20 minutes.
Pour corn oil into electric skillet, filling no more than one-third full. Heat to 375 degrees F.
Carefully add pasta to hot oil, a few at a time. Fry for about 1 minute, turning once, or until golden brown. Drain on paper towels. Repeat until all pasta is fried, adding oil as needed.
In a medium bowl, stir sugar, lemon peel and salt until well mixed. Toss pasta with sugar mixture until coated. Store in tightly covered container.
Chili Fried Pasta Snacks
Follow recipe for Fried Pasta Snacks. Omit sugar and lemon peel. Use 1 1/2 to 2 teaspoons chili powder and 1/4 teaspoon salt.
Lemon Pepper Fried Pasta Snacks
Follow recipe for Fried Pasta Snacks. Omit sugar. Use 1/2 teaspoon grated lemon peel, 1 tablespoon cornstarch and 1/4 teaspoon freshly ground pepper.
Parmesan Fried Pasta Snacks
Follow recipe for Fried Pasta Snacks. Omit sugar and lemon peel. Mix together 1/4 cup grated Parmesan cheese, 1 tablespoon cornstarch, 1/2 teaspoon Italian seasoning and 1/2 teaspoon salt.
Creole Snacks
3 cups corn and rice cereal squares
3 cups crispy wheat cereal squares
3 cups toasted oat O-shaped cereal
3 cups pretzel sticks
2 cups pecan halves
1/3 cup butter or margarine, melted
1/4 cup grated Parmesan cheese
1 tablespoon Creole seasoning
1/4 teaspoon garlic powder
Combine first 5 ingredients in a large roasting pan; set aside. Drizzle half of butter over cereal mixture. Combine cheese and seasonings; sprinkle half over cereal. Stir; repeat procedure with remaining butter and seasonings. Bake at 250 degrees F for 1 hour, stirring every 15 minutes.
Makes 12 cups.